A program csak demo üzemmódban indul, pedig a licencfájl a helyén van

(kbp101a003)

Termék(ek)

Eniszámla 1.0 Std, Eniszámla 1.0 Pro

Jelenség

A program aktiválás után is csak demo üzemmódban indul el, annak ellenére, hogy a licenc fájl a helyén van, az eniszamla.exe vagy az eniszamlapro.exe könyvtárában. A probléma Windows 98 operációs rendszeren, az asztalra elhelyezett parancsikonról történő indítás esetén lép fel.

Magyarázat

A hiba forrása az, hogy a Windows 98 által létrehozott parancsikon helytelenül tartalmazza az indulási köynvtárat, a Kezdet mező értékét rendszerint üresen hagyja, így a programot a parancsikon az asztalról indítja, mely így nem találja a licenc fájlt.

Elhárítás

A hiba elhárításának érdekében kérjük végezze el az alábbi lépéseket:

  1. Lépjen ki az Eniszámla minden, a gépen futó példányából.
  2. Kattintson az asztalon található parancsikonra jobb gombbal.
  3. A megjelenő menüben válassza a Tulajdonságok menüpontot.
  4. A parancsikon tulajdonságai ablakban az Indulás vagy Kezdet mező értékét ki kell tölteni, és a telepített Eniszámla könyvtárát kell megadni, mely alapértelmezés szerint C:\Program files\Enisoft\Eniszamla\ vagy
    C:\Program files\Enisoft\Eniszamlapro\. Az ön rendszerén található könyvtárat pontosan a parancsikon Cél mezőjében található elérési útból tudja megállapítani.
  5. A beállításokat mentse az OK gombra kattintva

Ezután indítsa el a számlázóprogramot, mely ezúttal már éles üzemmódban fog indulni. Amennyiben a probléma továbbra is fennálna, ellenőrizze a 2-5 lépéseket mégegyszer, mert időnként előfordul, hogy a parancsikon Kezdet mezőjének módosítását elsőre nem menti a Windows.