2005-ös teljesítésű, 25%-os ÁFA kulcsos számlázás a 20%-os ÁFA kulcsra történő átállást követően

(kbp101a006)

Termék(ek)

Eniszámla 1.0 Std

Jelenség

A Eniszámla Std programjában már a 2006 január 1.-én életbe lépett 20%-os ÁFA kulcsok szerepelnek, de önnek 2005-ös teljesítésű számlát kell kiállítania, melyen még 25%-os tételeket kell szerepeltetnie.

Megoldás

Ismét fel kell venni az ÁFA kulcsok közé a 25%-os ÁFA kulcsot, majd számlázáskor a tétel felvitelekor, ki kell választani azt a listából. Mindehhez kérjük végezze el az alábbi lépéseket:

 1. Indítsa el az Eniszámla Std programot.
 2. Kattintson az Beállítások menü Segédadatok pontjára! 3. Válassza ki az ÁFA kulcsok fület.
 4. Kattintson a Hozzáadás gombra 5. A megjelenő ablakban töltse ki az értékeket az alábbiak szerint, majd kattintson az OK gombra 6. Zárja be a segédadatok ablakát a Bezár gombra kattintva.
 7. A 2005-ös teljesítésű számla elkészítéséhez kezdjen egy új számlát és töltse ki az első két oldalt (vevő és számla adatok).
 8. A tételek megadása oldalon válassza ki a listából a számlázni kívánt terméket vagy szolgáltatást!
 9. A tétel ÁFA kulcsát (hozzáadás előtt!) változtassa meg 25%-osra! 10. Ha szükséges töltse ki az egyéb mezőket is (mennyiség, stb), majd kattintson a Tétel hozzáadás gombra, aminek hatására a kiválasztott áru/szolgáltatás 25%-os ÁFA kulccsal kerül a tétel listára. 11. Ha több ilyen tétel vagy számla van, akkor azokon hasonlóan kell eljárni.

Az eddig létrehozott számlákat ez a változtatás sem érinti. 20%-os ÁFA kulcson szereplő termékei pedig természetesen továbbra is 20%-os ÁFA kulcson maradnak.