Eniszámla 1.0 telepítése Windows Vista Operációs rendszerre

(kbp101a011)

Termék(ek)

Eniszámla 1.0 Std, Eniszámla 1.0 Pro

Igény

Az Eniszámla 1.0 programot bizonyos feltételek mellett célszerű az alapértelmezettől eltérő mappába telepíteni Windows Vista Operációs rendszeren, annak az előző Windows-októl eltérő viselkedése miatt.

Ez azonban nem minden esetben szükséges. Ahhoz hogy kiderítése, hogy ön érintett -e kérjük olvassa el az alábbi tudásbázis cikkünket: Eniszámla 1.0 Pro frissítése Windows Vista operációs rendszeren.

Megoldás

A Windows Vista a "Program files" mappát különlegesen kezeli és az eddigi Windows verziókhoz képest jelentős más viselkedést produkál. Amennyiben a programot nem a "Program files" mappába, hanem a felhasználó saját mappájába (C:\Users\<FELHASZNÁLÓNÉV>\Eniszamla) telepíti, akkor ezek a változtatások nem érintik az Eniszámla 1.0 programot, és az eddigi Windows verziókkal megegyező módon fog működni és nem fog tapasztalni működési rendellenességet.

<!> Az Eniszámla 2.0 verziója nem igényel külön beavatkozást a Windows Vista operációs rendszerre történő telepítésnél.

Az Eniszámla 1.0 programot az alábbiak szerint telepítse Windows Vista operációs rendszerre:

  1. Indítsa el a telepítőt, az első két ablakon kattintson a Tovább > feliratú gombokra!
  2. Fogadja el a licencszerződést az Igen gombra kattintva!
  3. A következő ablakon kattintson a Tallózás... gombra!  4. A megjelenő ablakban navigáljon a C:\Users\<AZ_ÖN_FELHASZNÁLÓ_NEVE>\ (angol windows) vagy a C:\Felhasználók\<AZ_ÖN_FELHASZNÁLÓ_NEVE>\ (magyar windows) mappába és kattintson az OK gombra!
    (Ebben a példában a felhasználónév "Képzeletbeli Salamon")  5. Amikor visszatér a telepítő ablakára, az elérési út végére írja még oda: "Eniszamla\" vagy "Eniszamlapro\" az ön által telepített számlázó verziónak megfelelően. (A mapának adhat más nevet is, de mindenképpen javasolt egy saját mappába telepíteni a programot, tehát ezt a lépést ne hagyja ki!)  6. Ez után kattintson a Tovább > gombra, és futtassa végig a telepítőt.

Ezekkel a lépésekkel sikeresen telepítette az Eniszámla 1.0 programot Windows Vista operációs rendszerre úgy, hogy annak különleges eljárásai nem fogják érinteni az ön Eniszámla példányát.